Odpri

Estetska kirurgija ali obisk kozmetičarke?

Estetska kirurgija ali obisk kozmetičarke?

Vsi želimo imeti mladostno in negovano kožo, zaradi česar se bolje počutimo in smo bolj samozavestni. A včasih se zdi, da lahko prave rezultate dosežemo le s postopki estetske kirurgije. Pa je temu res tako?

Radikalnejši in hitrejši postopki

V današnjem času, ko je ponudba pomlajevalnih postopkov velika, mnogo ljudi pomisli na obisk dermatološke, plastične ali estetske kirurške ambulante. Zagotovo so postopki, ki jih ponujajo tovrstni specialisti, mnogo radikalnejši od postopkov v kozmetičnem salonu, predvsem pa do rezultata pridemo na hitrejši način. Pa vendar – ali je to edini način za doseganje dobrih rezultatov? Treba se je zavedati, da je za dober rezultat estetske kirurgije zelo pomembno tudi, da ima stranka negovano kožo, ki je prožna in zaradi tega tudi bolj odzivna.  

Kako do lepe kože na bolj naraven in manj invaziven način?

Predvsem z redno nego - doma in občasno pri kozmetičarki. Pot, po kateri pridemo do naravno negovane kože, je preprosta, a moramo biti dosledni. Z mesečnimi obiski pri kozmetičarki in redno nego doma v skladu s priporočili kozmetičarke lahko za lepo kožo veliko naredimo sami. Koža ob takšni negi dlje ostane mladostna in potreba po invazivnejših postopkih se oddaljuje.

Hitri in cenovno dostopni postopki

Postopki, ki jih ponujamo in zagotavljajo izvrstne rezultate, niso niti zamudni, saj za mnoge od njih potrebujemo le 30 minut, niti dragi. Na voljo so že od 30 € naprej, torej ceneje kot ena kavica na dan ... Če kozmetičarko obiščete enkrat letno, se nikakor ne da zamujenega nadoknaditi v enem obisku, ampak jih boste potrebovali več v kratkem razmaku (v enem tednu).

Prej začnete, bolje je

Vzdrževanje mladostnega in svežega videza se začne že v najstniških letih, običajno, ko se pojavijo prvi mozoljčki, ki za seboj lahko puščajo brazgotinice, če niso pravilno tretirani. V teh letih je treba redno čistiti kožo ter pravilno in dosledno uporabljati preparate za nego doma. Če so ti pravilni, potrebujete le tri: čistilno mleko, gel in kremo. Pri negi kože v salonu so rezultati vidni po nekaj obiskih.

Sledijo leta, ko kožo intenzivno vlažimo, občasno naredimo kuro intenzivnih pilingov (diamantni, AHA, BHA kislinski pilingi), ter doma uporabljamo čistilo, serum, kremo, masko, piling ter kremo za okoli oči. V zrelejših letih vam ponujamo intenzivnejše tretmaje za globoke gube, več masaže in specialne nege za predel okoli oči

Obisk kozmetičarke vsaj enkrat mesečno in uporaba pravilne kozmetike z visokimi učinkovinami vam torej zagotavljata, da obdržite svojo kožo v najboljši formi, kar se vam bo predvsem v zrelejših letih maksimalno obrestovalo.