Odpri

Kozmetični izdelki za obraz negovane ženske

Kozmetični izdelki za obraz negovane ženske

Za svojo kožo največ naredimo z redno vsakodnevno domačo nego. Izdelki, ki bi morali biti v omarici vsake negovane ženske so:

  • čistilno sredstvo,
  • krema za obraz in dekolte,
  • krema za predel okoli oči,
  • piling ter
  • maska.

Make up je šele nadgradnja, ki ob pravilni izbiri kožo dodatno neguje, v zimskem času zaščiti pred mrazom in poleti pred soncem, z anti-age učinki skrbi za ohranjanje mladosti, predvsem pa zagotavlja zadovoljstvo in dviguje samozavest. Kadar je na primer puder neprimeren, nekakovosten in pretežak, koži ne pusti dihati, zapre pore in jo izsuši.

Katera čistilna sredstva izbrati

Čistilna sredstva so lahko čistilno mleko, ki že samo po sebi nudi nego koži, običajno pa odstrani s kože zaščitni kisli plašč (pH), zato moramo po njem uporabiti še tonik, ki koži vrne ravnovesje. Čistilna mleka in toniki so prilagojeni za vsak tip kože. Kakšen tip kože imate, vam bo zagotovo povedala izkušena kozmetičarka, saj so ljudje pogosto v zmoti, na primer kaj je suha in kaj dehidrirana koža …

Lahko uporabljate čistilno olje, micelarno vodico, čistila 2v1 ali celo 3v1. Pomembno je, da kožo očistite zvečer, da z nje odstranite vsa ličila in kremo. Tudi če ne bi uporabljali ničesar čez dan na koži, je koža statična in veže nase vse nečistoče v zraku, smog, prah, zato jo je v vsakem primeru treba zvečer očistiti. Kožo je treba očistiti tudi vsako jutro, saj se največ maščobe izloči ponoči in če je ne očistimo, kožo dodatno obremenimo.

Po čiščenju nanesite dnevno ali nočno kremo. Za nego mlade kože je primeren fluid oziroma čez noč je lahko brez kreme.

Piling vsaj enkrat na mesec, maska do trikrat na teden

Piling je priporočljivo narediti vsaj enkrat na mesec, lahko pa tudi večkrat, če vaša koža to zahteva. Prav tako je treba vrsto pilinga prilagoditi tipu kože. Masko pa koži privoščite dva- do trikrat tedensko.

Našteti izdelki so osnovni izdelki za redno nego kože doma, za nadaljnjo intenzivnejšo nego pa si lahko privoščite tudi serume, olja, boosterje …

Pomembno je, da izdelki za nego ustrezajo vaši koži

Priporočljivo bi bilo, da si omenjene osnovne izdelke zagotovi vsaka ženska. Bolje je odšteti več denarja za negovalna sredstva, ki vam popolnoma ustrezajo in zagotavljajo rezultat, kot izbrati cenejša sredstva, ki vam ne odgovarjajo. V kozmetičnem salonu za vse kreme dobite vzorčke, s katerimi se prepričate, da ste našli pravi izdelek zase. Kako skrbimo za svojo kožo se resnično pokaže na dolgi rok, čez desetletja. Čeprav se nam v mladih letih to pogosto zdi nepomembno, pa lahko v zrelih letih obžalujemo, da nismo pravočasno storili tisto malo, kar bi vsakodnevno lahko.