Odpri

Nega rok v mrzlih mesecih

Nega rok v mrzlih mesecih

V zimskem času nam zaradi nizkih temperatur zunaj in suhega zraka v ogrevanih prostorih pogosto poka koža na rokah, postane suha in uvela, obnohtna kožica pa neprožna in trda zaradi izgube vlage. Koža na rokah je tanjša kot na drugih delih telesa in veliko bolj izpostavljena zunanjim dejavnikom, zato se posledice časa na njih hitreje poznajo.

Kako si lahko pomagamo?

Vse to lahko omilimo z uporabo rokavic, kadar smo na prostem, ter zaščitne kreme za roke čez dan in hranilne kreme ponoči. Za bogatejšo nego in takojšen negovalni učinek pa si v Spa centru lepote privoščite parafinsko oblogo za roke.

Na roke nanesemo negovalno masko, roke potopimo v vroč parafin z dodatkom vitaminov, ki naredi neprepustno plast in s tem omogoča maski, da globlje prodre v kožo. Oblogo pustimo delovati od 15 do 30 minut. Koža na rokah postane mehka in vidno nahranjena ter napeta. Parafinska obloga je lahko samostojna, lahko jo naredimo ob negi obraza ali drugega tretmaja na telesu (obloge telesa, masaže ...) - v tem primeru jo pustimo delovati dlje časa. Lahko pa je zaključek manikure, kjer najprej naredimo piling rok, oblikujemo nohte, odstranimo obnohtno kožico, roke zmasiramo in na koncu sledi parafinska obloga. Parafinska obloga je prav tako primerna za nego stopal, na katera v zimskem času radi pozabimo, ko pa pride čas, da jih pokažemo, pa je težje nadoknaditi zimsko površnost.

Roke so naše ogledalo

Roke so naše ogledalo in nehote ustvarjajo vtis o naši starosti, zato poskrbite, da bodo vedno negovane, urejene ter mladostnega videza.