Odpri

Pomlajevanje kože s hidroksi kislinami

Pomlajevanje kože s hidroksi kislinami

Jesen je pravi čas za pomlajevanje kože s sadnimi in drugimi kislinami, ker je po negi z njimi koža občutljiva na sonce, slednjega pa je običajno v tem času manj. Z njimi dosežemo izboljšanje stanja in videza kože pri gubicah, pigmentnih madežih, aknah, komedonih in poroženeli koži. Dnevna uporaba dobrega izdelka z AHA in/ali BHA kislinami lahko vidno spremeni stanje in izgled kože.

Kako deluje pomlajevanje s hidroksi kislinami

Po kemičnem pilingu se sprožijo kompleksni procesi celjenja kože ter tvorba kolagena in elastina, kar vpliva na izboljšanje površine kože, aken, gub, manjših brazgotin, ter pigmentnih madežev. AHA ali Alfa hidroksi kisline so vodotopne aktivne sadne kisline. Mednje uvrščamo glikolno in mlečno kislino, ki z odstranjevanjem odmrlih celic na površini kože izboljšujeta tvorbo kolagena in povečujeta sposobnost kože, da bolje zadržujejo vlago in omogoča normalno delovanje por. So naravni odstranjevalci odmrlih celic. Pospeši se regeneracija kožnih celic in tako omili nepravilne linije in gubice.

Prednosti kreme z AHA kislinami

Za razliko od običajnih vlažilnih krem, ki ohranjajo vlažnost kože s tem, da na koži ustvarjajo plast, ki preprečuje uhajanje vlage, AHA kisline delujejo tako, da »signalizirajo« koži, naj proizvaja več naravne snovi, ki skrbi za vezavo vlage. Ta snov se imenuje hialuronska kislina - nase veže velike količine vode in je naravno sredstvo za zadrževanje vlage v koži.

Prvi znaki staranja kože se pojavijo, ko koža začne izgubljati vlažnost in naravno sposobnost odstranjevanja odmrlih celic in obnavljanja. Koža izgubi naraven sijaj in prožnost (dull skin), postane suha, pigmentacija je neenakomerna, pojavijo se gubice. Napredne AHA kisline z LCA kompleksom – PRIORI (unikatna kombinacija mlečne kisline in vitaminov anioksidantov, ki so nujno potrebni za zdravje vaše kože) odpravljajo omenjene težave in ponovno vzpostavijo naravno čiščenje kože in obnovo celic, s čimer se koži povrne naraven, mladosten videz.

Piling

Piling, ki ga uporabljamo v Spa centru lepote, je namenjen odstranjevanju naslednjih nepravilnosti, ki jih običajno tretiramo na obrazu, vratu, dekolteju in rokah, lahko pa na celotnem telesu:

  • drobne gube
  • akne
  • manjše brazgotine
  • pigmentne nepravilnosti
  • starostne pege
  • sončne pege

BHA ali beta hidroksi kislina

BHA ali beta hidroksi kislina je salicilna kislina, je topna v maščobi in ima sposobnost, da prodira v pore in topi maščobo, ki se v njih zadržuje ter tako preprečuje nastajanje ogrcev. Ima protivnetno delovanje. Tudi BHA povzroča luščenje povrhnjice, zato jo uporabljamo za zdravljenje in preprečevanje nastanka aken. Poleg tega omili gubice in starostne pege ter druge nepravilnosti na koži. Ker povečuje nivo vlažnosti v koži, preprečuje luščenje suhe kože. Priporočljiva je za preprečevanje aken, komedonov, ogrcev, zamašenih por, mastne in nečiste kože ter obnovo kožne povrhnjice. Ustrezna vlažnost in globinsko obnavljanje kože sta pogoj za zdravo kožo in prvi korak v vsakem programu nege kože, s katerim želimo obnoviti mladosten videz. V času izvajanja kislinskih pilingov je potrebno kožo zaščititi z ustrezno visokim faktorjem.

Priori Triple Action Protector

V Spa centru lepote vam nudimo Priori Triple Action Protector zaščito s trojnim delovanjem in širokim spektrom in zaščitnim faktorjem 50, kar je nov revolucionarni izdelek proti staranju. Nudi trojno zaščito, potrebno za preprečevanje prezgodnjega staranja kože: zaščitni faktor + antioksidanti + DNA enzyme complex.  Nudimo tudi medicinske mineralne pudre z zaščitnim faktorjem 27.

V jesensko-zimskem času v Spa centru lepote nudimo širok izbor postopkov luščenja kože, ter vsak mesec v tem času posebne ugodnosti ob koriščenju le teh. Ponujamo tudi izdelke, ki vsebujejo AHA, BHA ter MFAS (multifunkcionalna anioksidantna sekvenca – antioksidanti v človeškem telesu spodbujajo naravno obnavljanje) za domačo vsakodnevno nego.

Vabljeni!