Odpri

Zagorelost brez sončenja s sredstvi za samoporjavitev

Zagorelost brez sončenja s sredstvi za samoporjavitev

Čeprav vsako leto znova prebiramo o tem, da zagorelost ni več v modi, še manj pa odraz zdrave kože, se nas večina še vedno bolje počuti v zagoreli polti. Vseeno pa sem vam za to, da bi vaša koža izgledala zagorelo, ni treba izpostavljati sončnim žarkom in skrbeti o morebitnih nevarnih posledicah.

Do zagorele polti kar v domači kopalnici

Za varno obarvanje kože lahko uporabljate tudi kakovostna sredstva za samoporjavitev, ki so označena kot popolnoma varna tudi s strani dermatologov. Sredstva obarvajo le vrhnjo plast kože in ne prodirajo v globlje plasti. Vsebujejo dihidroksiaceton (DHA), ki se v ta namen uporablja že desetletja. Sredstvo lahko nanesete kadarkoli želite in poskrbite, da bo vaša koža kratkotrajno izgledala zagorela. Na primer kadar želite obleči obleko, v kateri se boste bolje počutili, če bo vaša polt rahlo temnejša.

Kratkotrajna in varna zagorelost

Reakcija nastane le v vrhnjih plasteh kože in tudi kemične reakcije ostajajo v odmrlih celicah na površju kože. Tako obarvanje je začasno, traja nekaj dni, dolžina obarvanosti kože je odvisna od priprave kože pred nanosom, samega nanosa in nege kože v naslednjih dneh. V približno tednu dni se obarvanost skupaj s povrhnjico odlušči. Če želimo obarvanost vzdrževati, nanos ponavljamo tedensko. 

Priporočljiv piling pred uporabo

Pred prvim nanosom sredstva za samoporjavitev je priporočjlivo narediti piling telesa, kar preprečuje, da bi se koža na poroženelih delih obarvala temneje ter podaljša obarvanost. Primernejši so pilingi brez olj, saj le ta puščajo maščobo na telesu, kar preprečuje dobro vpijanje sredstva. Tudi mila morajo biti temeljito odstranjena s kože, saj ostanki le teh povzročajo nastanek nekoliko oranžnega odtenka. Nekaj ur po nanosu izdelka ne nosimo tesnih oblačil in obutve.

Pozor: to ni zaščita za sončenje!

Pomembno je vedeti, da izdelki za samoporjavitev v večini ne nudijo UV zaščite, zato je ob izpostavljanju soncu treba poskrbeti za dodatno zaščito kože. Priporočamo tudi, da pred prvo uporabo izdelka opravite test preobčtljivosti. 

Izdelki za samoporjavitev so odlična alternativa izpostavljanju nevarnim sončnim žarkom.