Odpri

Klasična sprostitvena masaža

Klasična sprostitvena masaža

Klasična masaža je masaža celega telesa, kjer gre za sistematično obliko dotikanja, ki daje ugodje in izboljšuje zdravje. Zajema masažne tehnike glajenja, gnetenja, vtiranja, udarjanja in tresenja. Z masažo izboljšamo splošno počutje, vplivamo na kožo, skeletne mišice, krvni obtok, tok limfe, sklepe in obsklepne mišice, podkožno maščobno tkivo, živčni sistem in duševno počutje.

Psihofizična celota

Človek je psihofizično bitje, zato fizičen ali psihičen stres slabo vpliva na naš imunski sistem. Masaža poleg izboljšanja pretoka krvi in limfe posredno zelo učinkuje na vegetativni sistem, hkrati pa pripomore k nemotenemu delovanju presnove in k izločanju prekomerne vode iz telesa, s tem pa izboljšuje ravnovesje telesa in duha.

Mišični vozli

Ob masiranju vedno naletimo na boleče točke, ki na videz kar prosijo, da bi nanje pritisnili. Po navadi te točke imenujemo mišični vozli. Ob pritiskanju na vozle sprva boli, zatem pa je občutek izjemno prijeten.  Pritiskanje ima lahko zelo globok učinek, saj sprosti mišice in odpravi bolečino.

Pri skoraj vseh bolečinah

Masaža se izvaja pri vseh lažjih ali težjih bolečinah. Lažje bolečine lahko že po eni do petih masažah popolnoma izginejo, dobri rezultati pa nastopijo tudi pri lajšanju hudih kroničnih bolečin. Ena masaža izboljša stanje za nekaj dni, več masaž v razumnih presledkih pa lahko odpravi dolgotrajne, kronične težave. Stranskih učinkov ni, saj je tovrstna masaža odsvetovana le v primerih močne osteoporoze in pri svežih poškodbah.

Predeli hrbtenice

Hrbtenico delimo na tri glavne predele: vratni, prsni in ledveno-križnični.

V okviru teh predelov se masaža osredotoča na vretenca in diske, kjer je dokazano največ težav. Z rednimi obiski terapevta bolečine občutno omilimo in preprečimo poslabšanje stanja pri zelo hudih deformacijah.

Indikacije:

  • vse stare poškodbe hrbtenice,
  • posedanje vretenc,
  • hernija diska,
  • problematična degenerativna stanja,
  • išijas,
  • lumbago in drugo.