Odpri

Ekološka nega obraza Pinks Boutique

Ekološka nega obraza Pinks Boutique

Pinks Boutique je večkrat nagrajena ekološka kozmetična linija za nego kože, katere poslanstvo je ustvarjati najboljše ekološke, vegan friendly kozmetične izdelke v svetovnem merilu. Linija je izdelana za profesionalno uporabo v kozmetičnih salonih, kot tudi za domačo nego. Izdelki so brez nafte, gensko spremenjenih sestavin, parabenov, natrijevih lauril sulfatov. Brez poceni gostil, polnil, sintetike in brez glutena.

So izdelki resnično organski?

Da. Obstaja zelo malo blagovnih znamk za nego kože, ki prostovoljno opravijo preverjanja s strani tretje osebe, saj je to drag in zamuden proces. Popolnoma vsi Pinks Boutique izdelki za nego kože in telesa so certificirani s strani združenja Soil Association, kar potrjuje, da imajo stekleničke  70 % - 100 % ekoloških organskih sestavin in da je vsak preostali odstotek iz dovoljene, naravne kategorije. To je najvišji svetovni standard za ekološko certificiranje.

Soil Association certifikat pomeni, da se sestavine gojijo v čisti zemlji, ekstrahirajo brez topil in se vestno obdelujejo med celotnim proizvodnim procesom.

To pomeni, da so izdelovalci znamke Pinks Boutique resnično zavezani netoksičnim in okolju prijaznim praksam. Mnoge blagovne znamke se oglašujejo kot naravne, četudi je v izdelku le nekaj odstotkov naravnih sestavin. Prav tako lahko trdijo, da so njihovi izdelki organski, ne da bi jih preverile tretjih oseb. Na žalost ni nobene globalne standardizacije in zakonitosti označevanja naravnih in ekoloških proizvodov, oziroma so te zelo ohlapne, zato morate biti pri nakupovanju še posebej pozorni.

Čistost

V lepotni industriji številni »naravni« izdelki niso tako čisti, kot bi pričakovali. V Pinks Boutique uporabljajo samo ekološke sestavine, certificirane s strani Soil Association združenja. Zagotavljajo uporabo zadostne količine vsakega rastlinskega ekstrakta in eteričnega olja, da zagotovijo resnično terapevtski učinek in ne le minimalne količine za popestritev seznama sestavin.

Varnost

Vse formulacije ne vsebujejo koži škodljivih iritantov, kemikalij, ki povzročajo motnje v delovanju hormonov, konzervansov, umetnih barvil in dišav, ter gensko spremenjenih ali živalskih sestavin. Vsak izdelek je skladen z evropskimi varnostnimi predpisi.

Živalim prijazno

Sestavine prihajajo iz trajnostnih virov in so v celoti biološko razgradljive, embalaža je čim manjša, uporabljajo le plastiko PET, ki se uporablja v prehrambeni industriji in steklo, ki ga je mogoče reciklirati. Izdelki Pinks Boutique ali njihove sestavine niso nikoli testirani na živalih in so primerni za vegetarijance in vegane.

Izdelano v Angliji

Kot navaja Kirstie Sherriff, soustanoviteljica Pinks Boutique, so vsi njihovi ekološki izdelki 100 % narejeni v srcu Anglije.